Bah, vakantie!

Zit ik weer te niksen… Ik had er echt wel behoefte aan hoor, zomervakantie. Rust. Geen stress. Ik stel me dat altijd geweldig voor: ijsjes eten met vrienden, jurkjes dragen, in de zon liggen, hoeden daadwerkelijk dragen omdat ze je tegen de zon beschermen (en niet alleen omdat het leuk is), geen gezeur.

De dagen van mijn vakantie dat ik níet op het zonovergoten Zakynthos zit, ben ik gewoon aan het werken. Heel leuk werk, trouwens: ijsjes maken voor alle mensen die wél op vakantie zijn, mensen die wél ijsjes met vrienden komen eten, mensen die wél op ons terras in de zon gaan zitten, en die wél hoeden dragen tegen de zon. De hele dag komen en gaan mensen die genieten van de vakantie, die ik me ook zo mooi had voorgesteld.

Ik sta voornamelijk binnen, waar de zweetdruppels over mijn gezicht gutsen en ik het ijs door de hele vitrine heen gooi te midden van de drukte. Hier en daar vul ik een slagroomautomaat aan, en precies als ík een cappuccino wil zetten blijkt de opschuimmelk op. Ik gooi wat wafels in de oven en brand me aan de bakplaat. Ik vlucht de vriescel in, glij bijna uit en pak nieuwe bakken ijs waar mijn natte vingers aan vastplakken. Ik ruim de nog veel te hete vaat op, glimlach naar de klanten, strooi amandelschaafsel over de ijsjes, knoei met de kersen en doe de chocoladesaus naast het ijs in plaats van erop.

Vandaag heb ik een dag vrij en zit ik thuis. Het is te koud om jurkjes te dragen en de zon schijnt niet genoeg om er een hoed voor te dragen. Eigenlijk wil ik gewoon naar school. Het is niet echt zo dat ik zin heb om te leren, althans niet de dingen die wij op school leren, want dat is me echt te diep aan het worden, maar ik heb het wel naar m’n zin op school. Mijn dagen zijn gevuld, ik zie de hele dag mensen, ik heb lol daar. En nu zit ik dus thuis achter de laptop een stukje te tikken, terwijl ik probeer mijn dag te vullen.

Geef mij dat werk maar. Echt, hoor. Werken is ook soms stressen, maar dat is voorbij als je dienst is afgelopen. Huiswerk is nooit klaar. Op het werk zie ik ook de hele dag mensen, zijn mijn dagen gevuld en heb ik lol. Morgen mag ik weer… dan brand ik me graag opnieuw aan de bakplaat. Ben ik toch nog verbrand deze zomer… (al is dat dan niet van de zon!)

Advertenties

3 gedachten over “Bah, vakantie!

  1. De eeuwige paradox: datgene willen wat je niet hebt. Vakantie als je school hebt, school als je vakantie hebt. Ik heb het ook nu; als je te lang vrij bent, komt er een soort leegte in je dagen. Anderzijds, die dagen niksen is ook wel even lekker… Tja. 😛

    Like

  2. Is in ieder geval een goed teken dat je je werk zo leuk vindt! Snap ook dat je daginvulling heel fijn vindt. Dat is natuurlijk veel minder als je vakantie hebt en dan moet je jezelf vermaken. Dus ja, wat dat betreft begrijp ik wel dat je graag onder de mensen bent en lekker bezig bent!

    Like

Geef een reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s