Als alles in één keer komt

Tijd is heel misleidend soms. Ik dacht dat ik het rustig had, maar na een paar maanden genieten, leuke dingen doen en alle stress en spanning vermijden nodigde een klein monstertje zichzelf uit en schopte me even heel hard onder mijn kont om te laten zien dat niets eeuwig is. Het leven van scholieren is al behoorlijk chaotisch (we zijn immers leerplichtig. Kunnen niet zomaar het roer drastisch omgooien). En als alles dan in één keer komt. Kun je verschillende dingen doen.

Optie één is verzinken in je examenstof, huiswerk en opdrachten. Tot in de kleine uurtjes hard werken. Meestal gaat deze optie gepaard met een portie ‘denken dat het nooit goed gaat’ en een sausje perfectionisme eroverheen. Boos worden, huilen, dat het allemaal veel te veel en te moeilijk is, en alle ballen in de lucht willen houden. Sporten, muziek maken, bloggen, opruimen, alles goed willen doen, en leren… dat komt ’s nachts wel!

Optie twee is helder denken en keuzes maken. Op z’n tijd even ‘niks doen’ want dat mag best wel eens tijdens zo’n drukke periode. Meer dan je best kun je niet doen, en je hoofd heeft ook eens rust nodig om alles op een rijtje te zetten en zo veel mogelijk ballen in de lucht te houden. Als dat niet wil lukken, laat ik er eentje vallen. Zo heb ik de afgelopen week de bal van het bloggen laten vallen. Nu heb ik hem voor heel eventjes opgeraapt, maar ik ben niet zo goed in jongleren…

Wat ik daarmee wil zeggen is dat het soms niet mogelijk is om alles wat je eigenlijk wilt doen te blijven doen, en dat je daarin keuzes moet maken. Het één is belangrijker dan het ander, en voor nu staan mijn schoolexamens even op nummer één. Ik ben snel weer terug hoor, maar neem nu een weekje de tijd om goed te leren.

Ik wens jullie allemaal een heerlijke week toe!

Advertenties

8 gedachten over “Als alles in één keer komt

 1. Heel goed van je! Je hoeft ook niet alles tegelijk te doen, stel rustig je prioriteiten en doe wat voor jou goed voelt. 🙂 Ik neem a.s. weekend ook even helemaal vrij, om vanaf maandag keihard te knallen voor 2 papers.
  Succes met je tentamens!

  Like

  1. Thanx Roos, ik heb de week weer overleefd hoor! Komende week nog een paar toetsen, maar er is weer een stuk meer vrijheid in mijn hoofd. Gelukkig! 🙂 Tijd om met de zon in m’n gezicht door te jongleren.

   Liked by 1 persoon

 2. Je zet me weer eens flink aan het denken. Momenteel ben ik bezig met optie één, al weet ik dat het me allemaal te veel is. Misschien dat er ook een beetje bij mee speelt dat ik niet durf om een bal los te laten, bang om daarin te falen of de verkeerde bal te laten vallen. Dus houd ik ze maar allemaal hoog. Ik vind het dan ook onwijs knap dat jij een bal hebt laten vallen, hopelijk doe ik dat ook binnenkort. Bedankt voor dit berichtje, je zet me even op mijn plek en laat me beseffen wat er speelt, mooi blogje en succes met alles! Xoxo

  Like

  1. Wat fijn om te lezen dat het een beetje een eye-opener voor je was.
   Als je een bal loslaat, wil dat niet zeggen dat je faalt. Sterker nog: je kunt doorgaan en doorgaan totdat je het niet meer uithoudt en na veel bloed, zweet en tranen uit balans raakt en al je ballen laat vallen en misschien wel zelf omvalt.
   Als je uit voorzorg een bal loslaat kun je de andere ballen vasthouden. Dan faal je niet. Dan neem je voorzorgsmaatregelen, en dat is heel slim om te doen.

   Liked by 1 persoon

Geef een reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s