De droom van een blogger

Ik wil geweldige artikelen schrijven. Het soort teksten dat mensen echt aan het denken zet, dat een vraagstuk naar boven brengt, waar iedereen een mening over heeft, die met trots gedeeld kan worden…

Ik hoef geen 200 reacties en 500 volgers. Absoluut niet. Wat mij gelukkig maakt, is een klein groepje lieve mensen, dat hier leest. Ik wil interactie. Ik wil iedereen iets inhoudelijks meegeven, iets persoonlijks, en ik ben gelukkig met iedere lezer, en iedereen die een klein beetje inspiratie uit mijn blog haalt.

Het gaat niet om het aantal volgers, het aantal bezichtigingen, bezoekers en reacties. Het gaat om het contact en de voldoening die hieruit te halen is. Eigenlijk gaat het om jou. Om de personen die dit nu lezen, en waarderen.

En ik denk dat dit niet voor mij alleen geld. Ik denk dat bloggen voor jezelf, omdat schrijven zo’n mooi en leuk iets is, de sleutel tot succes is. En succes betekend daarbij niet dat je statistieken door het plafond heen gaan, maar dat je gelukkig bent met wat je doet.

Bloggen is iets wat je doet vanuit liefde voor taal en schrijven. Persoonlijk vind ik het heerlijk om gewoon lekker te schrijven. Niet alleen op mijn blog, maar ook een eigen oordeel van een boek, een uiteenzetting of betoog: dat is gewoon mijn ding. Ik vind het heerlijk om dingen zo overtuigend mogelijk over te brengen en om te spelen met taal door middel van stijlfiguren en retorische middelen. Op mijn blog pas ik dat niet heel bewust toe, maar het heeft wel met schrijven in het algemeen te maken. En ik doe het zo graag!

Het is maar een bijzonder iets: taal. En het is ook maar bijzonder dat ik hier een plek heb die ik helemaal vorm kan geven zoals ik dat wil, waar ik lekker kan schrijven. Voor mezelf. En ook (een beetje) voor jullie.

Dankjewel♥

#13 Because written words have always been there when spoken words have failed me.Submitted by christenyoutitanic:

Why I Write #159 - The best writing tip ever! WHY NOT?:

Bron

Waarom schrijf jij?

 

Advertenties

15 gedachten over “De droom van een blogger

 1. Heel mooi geschreven! Schrijven is voor mij een bevrijding. De woorden lopen via mijn handen naar het papier. Het ontlaad mij van twijfels en stress en geeft focus maar heeft er ook voor gezorgd dat ik mijn hart ben gaan volgen. Ik geloof echt in de kracht van bloggen.

  Liked by 1 persoon

 2. Mooi geschreven hoor! Ik ben het wel met je eens. Een groepje vaste lieve lezers is meer waard dan 500 volgers waarvan er maar een paar bijvoorbeeld écht je artikel lezen. Schrijven kan zo veel mooie dingen opleveren!

  Liked by 1 persoon

 3. Heel mooi geschreven! Ik ben nu nog niet zo lang bezig met bloggen, maar ik vind het geweldig! Heel fijn om alles waar ik mee bezig ben op te kunnen schrijven. Voor mij is het echt een online dagboek of fotoalbum. Leuk artikel!

  Liked by 1 persoon

 4. Wat een mooi stukje heb je zo geschreven hierover. Ik ben het met je eens over dat het bloggen niet draait om de hoeveelheid volgers, lezers of likes. Al moet ik zeggen dat het wel een kick geeft om bijna de 100 volgers te hebben bereikt, maar of deze ook allemaal lezen? Dat is natuurlijk de vraag. Met bloggen wil ik iets meegeven, wat betreft automutilatie en alles daaromheen, ik wil mijn ei kwijt kunnen en hoop op deze manier een stukje taboe te verbreken.
  Ik heb je genomineerd voor de Liebster Award, ik denk dat je wel snapt dat ik het onwijs leuk zou vinden als je hem invult, maar of je dat doet is natuurlijk helemaal aan jou! Dit is de link in ieder geval: https://eachscarhasastory.wordpress.com/2016/01/24/liebster-award-10/ . Xoxo

  Liked by 1 persoon

  1. Ik denk dat dat voor iedereen wel is hoor! Natuurlijk is het leuk om bevestiging te krijgen dat wat je doet leuk gevonden wordt door anderen. Dat is een bevestiging dat wát jij doet ook echt je talent is. Dat is heel waardevol, en het is dus helemaal niet gek dat je dat fijn vindt.
   Wat leuk! Dankjewel!

   Like

 5. Vooral het begin van je stuk, daar kan ik me helemaal in vinden! Ik wil ook graag interactie, mensen iets meegeven. Maar ook een lach op een gezicht toveren… Geen 200 volgers, een handjevol vaste lezers waarmee je van gedachten kunt wisselen.
  Succes met je droom! 🙂

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s