Wat wil jij later worden?

Het is voor mij altijd vrij duidelijk geweest: ik wilde dokter worden, had al mijn toekomstplannen duidelijk uitgestippeld, tot het niet meer kon, omdat mijn Natuurkundetalenten, laten we zeggen nét niet goed genoeg waren. Ik zei laatst nog tegen een vriendin dat ik het nog steeds wel zou willen, dokter worden. Het is echt een grote droom van mij geweest, en lijkt me nog steeds geweldig…

Bron

Het lijkt me heerlijk om ergens verstand van te hebben, en om mensen te kunnen adviseren met de kennis die je hebt. Ik vind het gewoon wonderlijk om te bedenken dat mensen die een foutje in hun lichaam hebben ‘gewoon’ door andere mensen geholpen kunnen worden.

Af en toe vind ik het zo jammer dat ik niet net wat meer genen van de bèta-kant van de familie meegekregen heb. Van de andere kant bekeken, mag ik niet zeuren, want wat ik wel heb, is een liefde voor taal en ik vind het echt geweldig dat ik dit zo kan doen. Hier een beetje schrijven.

Die plannen om dokter te worden heb ik al een tijd laten varen, maar ik ben wel op zoek gegaan naar andere dingen om later te gaan doen. Ik hou er gewoon van om dat een beetje uit te zoeken. Ik weet dat de kans klein is dat ik later daadwerkelijk ga doen wat ik nu bedenk, ik hoor ook vaak van anderen dat ik me niet zo moet vasthouden aan mijn plannen, maar dat hoort ook gewoon een beetje bij mij.

Bron

Iets wat me nu geweldig lijkt om te doen, is om iets met klinische linguïstiek te doen. Ja, dat is een moeilijk woord, maar dokter worden is misschien wel ingewikkelder. Als klinisch linguïst werk je in ziekenhuizen, praktijken, revalidatiecentra en andere zorginstellingen met mensen die een taal- of spraakstoornis hebben en daardoor communicatieve problemen hebben. Het lijkt me echt geweldig om me daarin te specialiseren en deze mensen te kunnen helpen, omdat communicatie wel iets heel belangrijks is. Het lijkt me echt verschrikkelijk om  niet meer te kunnen praten en schrijven, en om niet meer duidelijk te kunnen maken wat ik bedoel.

Een punt is wel dat ik voor een studie die daarvoor opleidt helemaal naar Groningen moet, en dat is wel een flinke drie en een half uur reizen –pfff!- Maargoed. Ik laat het nu allemaal gewoon een beetje gebeuren, en zie wel waar ik over 2 jaar studeer, en waar ik over een jaar of 6/7 werk.

En nu ga ik ewrtensoep – weer zo’n raar woord – eten.

Wat voor werk zou jij graag doen?

Advertenties

12 gedachten over “Wat wil jij later worden?

 1. Wauw dat klinkt als een vette studie! En dus ook een hele goede combi eigenlijk tussen wat je eerst graag wilde (dokter) en wat je goed kan (taal!). Ik zou zeggen go for it! Ik vind het juist iets heel moois als je een bepaalde droom hebt en daar achteraan gaat hoor! Als je die dromen later weer ietsje bij moet stellen maakt dat helemaal niks uit, toch?:)

  Like

  1. Ja! Ik vond het ook echt superleuk klinken toen ik het tegenkwam. Het klopt wat je zegt. Het is mooi op toekomstdromen te hebben en die na te streven, maar van de andere kant is het ook belangrijk om gewoon te zien hoe het loopt. 🙂

   Like

 2. Dat lijkt me inderdaad echt een geweldig mooi beroep, en ook ontzettend belangrijk. Ik zou inderdaad echt niet weten wat ik met mezelf aan moest als ik mijzelf niet meer uit kon drukken op wat voor manier dan ook. Het is toch mensen helpen, zoals een dokter, maar dan anders! Het lijkt me zo leuk. Ik ken je verder niet, maar het klinkt alsof het echt iets voor jou is. En weet je? Groningen is een geweldige stad. Echt. Ben je er al eens wezen kijken? (: Ik denk echt dat dat het waard is! En die treinen brengen je altijd wel weer terug naar huis! Liefs, Stella.

  Liked by 1 persoon

  1. Haha, wat leuk! Ik vind het wel grappig dat meer mensen zeggen dat het zo bij me lijkt te passen.
   Ik ben nog nooit in Groningen geweest, maar de open dag van de RUG staat deze maand op de planning! Ik ben ook suuuperrr benieuwd.
   Dankjewel 🙂

   Like

 3. Wow, wat klinkt die studie fijn! Ergens vind ik het wel nog spijtig dat ik niet meer research heb gedaan voor ik een studie koos, want eigenlijk zijn er zoveel leuke dingetjes om te gaan studeren. Maar ik ben ook blij met mijn studie hoor, haha! Ik studeer communicatiewetenschappen namelijk. Benieuwd of je ervoor gaat kiezen! 🙂

  Liked by 1 persoon

 4. Kklinisch linguïst lijkt me geweldig. Gewoon voor gaan! Het liefst zou ik denk ik helemaal geen werk doen, maar gewoon wat in me opkomt. 😛 Maar dan moet ik eerst de loterij winnen, en ik speel niet mee, dus … Geen kans. Uiteindelijk is werk maar een klein gedeelte van je leven. Ik ben meer dan tevreden met mijn huidige baan en leven, dus het is wel goed zo.

  Liked by 1 persoon

  1. Je hebt een punt, met wat je zegt.
   Ik denk niet dat ik graag geen werk zou doen, omdat ik het fijn vind om ergens mee bezig te zijn, en ik zie werk ook wel als een soort van maatschappelijke taak, snap je? (niet dat het een schande is om niet te werken, maar voor mezelf zie ik het gewoon een beetje zo)
   Fijn om te lezen dat je tevreden bent met hoe het nu is! Dat is uiteindelijk het belangrijkste.

   Like

Geef een reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s