17 jaar ♥

Vandaag ben ik 17 jaar geworden! En ik moet eerlijk zeggen, het wordt steeds minder bijzonder om ouder te worden. Mijn cadeau komt vanmiddag met de post aan, dat is wat mijn moeder me vertelde, en ik heb echt geen flauw idee wat het is. We zullen zien vanmiddag…

Bron

Wat ik nu mag

Op de website van kinderrechten staat in een leeftijdsladder opgesomd wat voor rechten ik vanaf vandaag heb. Ik moet zeggen, dat prille lijstje valt flink tegen:

  • Ik mag een basisstudiebeurs aanvragen voor als ik 18 wordt en ga studeren. – Helaas is die basisstudiebeurs afgeschaft, en kan ik alles straks lekker zelf gaan betalen.
  • Ik mag 5 dagen per week werken als ik niet naar school ga. – Ik ga wel naar school.
  • Je kunt je praktijkexamen voor het rijbewijs doen. – Zo veel geld heb ik helaas niet. Eerst maar eens lessen zien te betalen.
  • Je kunt, als je geslaagd bent voor je rijexamen, onder begeleiding de weg op. – Eerst maar een een rijbewijs halen!

Eigenlijk is het nu vooral wachten tot volgend jaar. Mijn vader vertelde net heel lief aan de telefoon dat ik volgend jaar volwassen ben. Heel raar…

Vlaai

Bij een Brabantse verjaardag mag vlaai natuurlijk niet ontbreken. We hebben er dan ook 4 (!) besteld. Een advocaatvlaai, Ospelse kursenvlaai, perenvlaai en een appelvlaai met dichte kap. HMMM! Ik ga voor de advocaat, welke zou jij kiezen?

Bron

Bezoek

Natuurlijk komen er vanavond nog wat mensen op bezoek, binnenkort vier ik samen met een vriendin nog een feest voor alle vrienden. Ik denk dat ik dadelijk even naar buiten ga, een rondje lopen, misschien nog een beschouwing schrijven (school *zucht*).

Ik ben vandaag ineens heel erg verkouden geworden. Pff, dat is ook helemaal niet fijn, maar wel een goed excuus om de hele dag kopjes thee (met honing) te drinken. Fijne dag allemaal!

 

Advertenties

5 gedachten over “17 jaar ♥

Geef een reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s