Herfstige praatbui

Ik heb even zin om gewoon te kletsen over van alles. Gewoon even ouderwets zitten en tikken op dit scherm, zonder dat het daadwerkelijk ergens over gaat, dus dan doe ik dat maar eens. Het is bovendien eindelijk herfstvakantie, en dan heb ik weer een beetje tijd. Erg hè, dat ik tegenwoordig zo veel dingen achterwege laat vanwege tijd. Maar eigenlijk heb ik het gevoel dat ik de laatste tijd juist wat meer tijd heb om te schrijven…

Het verhaal

Een paar maanden geleden ben ik super actief begonnen aan het schrijven van een verhaal voor een schrijfwedstrijd, en echt, dat ging goed! Ik had een leuk idee, ben begonnen met uitwerken, maar toen kwam meneer-tijd-te-kort weer even op bezoek, en ik was zó veel bezig met andere dingen dat ik het gewoon TOTAAL vergeten ben. Dus nu zit ik hier, met een half afgeschreven verhaal. Ik kan het nog afmaken en hier plaatsen. Dat zou kunnen. Misschien?


Deze kleur

Ja, deze kleur, die vind ik trouwens echt heel erg mooi ♥


School

Ja, op school is het dus druk. Sommige dingen vind ik echt oprecht heel moeilijk (biologie, latijn). Sommige dingen zijn gewoon zo veel (biologie, Duits). En ik moest voor Duits een boek lezen, dus, dat werd Wir Kinder vom Bahnhoff Zoo  – Geweldig boek, en ik ben best wel trots dat ik gewoon een Duits boek uitgelezen heb! Maar de meeste dingen gaan gewoon lekker verder. En Nederlands is zó leuk. Ik vind het echt superleuk om betogen te schrijven, en laatst heb ik er weer eentje in moeten leveren, en die kreeg ik vorige week terug, met een 8,5 (en voor een betoog, is dat best wel heel hoog 😉 ) en nu zijn we Sara Burgerhart aan het lezen. Kennen jullie die?

Bron

Dit is haar dan. Mejuffrouw Sara Burgerhart.

Toekomstdingetjes

Binnenkort ga ik naar allerlei open dagen. De eerstvolgende is de open dag van het Radboud, en daar ga ik naar taalwetenschap, pedagogische wetenschappen en de ALPO (Academische lerarenopleiding primair onderwijs), en daar ben ik wel heel benieuwd naar. Ik ben trouwens nog op zoek naar boeken over taalwetenschap. Gewoon een simpel inleidend boek om te zien of het me interesseert, maar ik weet niet zo goed wat voor iets ik het beste kan gaan lezen dan. Mocht iemand van jullie daar toevallig verstand van hebben, telll meee

Herfst!

Ik ben een eeuwige aanbidder van de regen. Ik hou van regen. Liefst ga ik gewoon even buiten staan als het regent, en waar iedereen op school vaak wacht tot de bui voorbij is, spring ik zo snel mogelijk op mijn fiets. Doorweekt thuiskomen, lekker onder de douche springen, en thee drinken, dat is toch niet verkeerd? En ik werd vrolijk van het lijstje van Lisanne, en dat was heel inspiratievol, omdat er echt enorm veel leuke dingen op staan om te doen in de herfst, allemaal gaan kijken nu! En het helpt behoorlijk tegen mijn vakantieverveling.

Bron

Vakantieverveling?

Ja, vakantieverveling ja. Ik vervéél me in de vakantie. Van de ene kant is het heerlijk om weer even uit te rusten van al die drukte en is het de perfecte tijd om al die dingen die gedaan moeten worden, te doen, maar dat komt er dan uiteindelijk weer niet van terecht. Tenminste, zo gaat dat bij mij altijd. Al die dingen wil ik best doen deze vakantie, maar niet NU. Dus daarom stond ik vandaag in de keuken eerst bosbessen cupcakes te bakken, en daarna een zalmquiche als avondeten. Maar, ik doe iedere dag wel een beetje van alle nuttige dingen die moeten gebeuren. Uiteindelijk kom ik er dan (hopelijk) wel. Echter is die verveling daarmee nog niet weg. Vandaag was bakken de uitweg, maar voor morgen moet ik er nog eentje bedenken. Gelukkig helpt dat lijstje van Lisanne daar mij dan weer een beetje bij.

Over wandelen

Op al die ik-verveel-me-in-de-herfstvakantie-lijstjes staat ook altijd:

Ga de natuur in. De natuur is de perfecte omgeving om te ontspannen. Een boswandeling werkt rustgevend, en daarnaast is de herfst een uiterst fraaie periode om fotogenieke plaatjes te schieten.

Daar ben ik het natuurlijk mee eens, en het bos is nog geen 100 meter lopen, maar ik vind het altijd zo eng om alleen te gaan. Zeker nadat er een half jaar geleden nog iemand aangerand is in het bos hier, daar durf ik dus écht niet alleen te lopen. En natuurlijk is met z’n tweeën lopen ook gezellig, maar om foto’s te maken ga ik toch echt liever alleen. Hebben jullie dat ook?

Bron

Bedankt voor uw tijd

Als je dit helemaal doorgelezen hebt, vind ik het knap dat je niet afgehaakt bent. Echt waar. Ik ben een beetje langdradig vandaag. En ik wil iedereen die dit leest knuffelen. Dus, als je dit nu leest komt de virtuele knuffel op je af ♥

Advertenties

4 gedachten over “Herfstige praatbui

Geef een reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s