Wat er vandaag gebeurde…

Oké… even jullie verbeeldingskracht prikkelen:

Je zit in een propvol klaslokaal, 30 leerlingen, 30 graden, 30 flesjes water op de tafel, 29 telefoons in het telefoon-bakje voor in de klas (tsja, die van mij blijft nog altijd thuis), het stinkt naar zweet en het is super benauwd. Voor je neus ligt een ANW-examen (Algemene Natuurwetenschappen. Jeweetwel. Dat bijna-afgeschafte vak), als je erachter komt dat jou examen DE FOUTE VRAGEN BEVAT.

Dat gebeurde dus vandaag. Wekenlang heb ik zo mijn best gedaan om dingen over het heelal te begrijpen. Ik ben dan ook expert geworden op het gebied van de expansie en uitdijing van het heelal en roodverschuiving – maar niet heus. Echter heb ik wel kei- en keihard geleerd, letterlijk tot het zweet op mijn voorhoofd stond, al is dat niet lastig met dit weer.

Uiteindelijk mocht ik de klas uit, om te zoeken naar de lerares, die mij vertelde dat ik ongeveer een kwart van mijn examen dan maar niet hoefde te maken. Blij ben ik er niet mee, maar ja. Geen ramp.

Aangezien het proefwerkweek is moet ik hard doorwerken. Ik haat proefwerkweken. Zelfs al is het ongeveer zeker dat ik over ga, al haal ik allemaal enen, het blijft stom. Waarschijnlijk heeft dat te maken met mijn perfectionistisch denkende hersenen. Ik sta nog niet eens voor één vak onder de 7. Zelf heb ik vaak het gevoel dat het wel meevalt, met mijn perfectionistische stressvolle hersenen, maar heel objectief gezien slaap ik ’s nachts slecht en is mijn huid helemaal kapot van het krassen en pulken en heb ik afgekloven nagels. Bijwerkingen van de proefwerkweek.

Ik kan niet wachten tot volgende week.

Advertenties

7 gedachten over “Wat er vandaag gebeurde…

Geef een reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s