nog 50 nachten slapen…

Vol verlangen veel wachten en dan is het zo ver: Griekenland! Dé reis waar iedereen op school naar uitkijkt. Dé reis van de 4e klas. Hét hoogtepunt van je schoolcarrière. Vandaag zijn de voorbereidingslessen eindelijk begonnen, en is ons verteld wat we kunnen gaan verwachten. Wat mogen we blij zijn, want niet iedereen mag met school zo ver weg, maar hé, een gymnasium móet wel naar de bakermat van de westerse beschaving gaan.

ik moest klas iv halen!

Alleen om deze reden wil iedereen het volhouden tot klas IV. Het is niet makkelijk op school hoor, en gezellig een niveau omlaag is ook niet mogelijk op een stedelijk gymnasium, maar wanneer je 3 eindrapporten fatsoenlijk kunt neerzetten staat het vast: je mag mee! Met een groep van 41 mensen vertrekken we in April naar Griekenland. Alle anderen gaan 6 dagen naar Rome.

What to expect…

Griekenland is natuurlijk veel leuker dan Rome. Wij gaan 8 daagjes weg en reizen in een bus rond door Griekenland. Een stuk vasteland en daarna de Peloponnesos -jeeez, schrijft dat woord goed, en spreekt het óók goed uit-. We gaan daar echt een waslijst aan dingen zien. Om maar even wat dingetjes te noemen: de Romeinse agora, de Meteora kloosters (zie het plaatje hieronder, dit is echt geweldig!), Delfi en de Akropolis. Ik heb er zo’n zin in!

 Stenen, en nog meer stenen

Van mijn voorgangers heb ik al begrepen dat we vooral heel erg veel stenen gaan zien. Stenen en bussen, daar gaat de reis voornamelijk uit bestaan, maar voor mij (ons) is de reis meer dan stenen en bussen. We gaan het zo gezellig maken. De reis is educatief, maar naast het educatieve deel gaan wij zo enorm veel lol maken! O, en om jullie stiekem een klein beetje jaloers te maken heb ik even gekeken wat de gemiddelde temperaturen daar rond April zijn. Als hier de lente net een tijdje begonnen is, maar het waarschijnlijk nog lekker koud en winderig is -Nederland kennende-, is het in het mooie Griekenland tussen de 20 en 25 graden. Nee, dat is geen geweldige baktemperatuur, maar dat is ook niet nodig om stenen te kijken, én daarbij voelt het, vanuit het koude, winderige Nederland waarschijnlijk wél als een tropisch zeeklimaat.

Nog 50 nachten slapen…

En tot die tijd rustig wachten. Rustig examens maken. Rustig presentaties geven, verslagen inleveren, so’s maken, huiswerk maken, een mondeling doen en heel hard werken. Dan kan ik na die 50 nachten, nog 49 dagen, heerlijk genieten in Griekenland!

Schermafbeelding-2014-01-09-om-14.53.18

Advertenties

5 gedachten over “nog 50 nachten slapen…

    1. Oh ja, dat lijkt me ook heel mooi!
      Het leukste vind ik vooral dat je gewoon met je vriendinnen weg bent. Of dat nu ergens in Nederland zelf, in Berlijn, Praag of Griekenland is, het gaat om de gezelligheid!

      Like

Geef een reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s