Recensie: Extremely loud and incredibly close

Oskar verliest zijn vader bij de aanslagen van 9/11. Zijn vader laat echter een sleutel na, en Oskar gaat op zoek naar het verhaal achter de sleutel. Een enorm bijzonder boek… Lees snel verder!

Oskar is een slimme jongen met een duidelijke mening over bepaalde zaken. Hij is nieuwsgierig en bedenkt allerlei nieuwe uitvindingen. Zijn vader zet vaak speurtochten voor hem uit waarvoor hij veel moet onderzoeken, en Oskar is dol op zijn vader.

Als Oskars vader op een dag omkomt bij de aanslagen van 9/11 vind Oskar een sleutel en gaat hij op zoek naar de boodschap achter de sleutel. Zou het iets met zijn laatste speurtocht naar het verloren zesde district te maken hebben?

Ik vond het een geweldig boek. Een absolute aanrader. Ik raad je aan om eerst het boek te lezen alvorens je de film bekijkt. Het boek staat vol met lege pagina´s, foto´s en Foer probeert op verschillende manieren het verhaal te vertellen zonder direct gebruik te maken van woorden.

Het boek is wel erg ingewikkeld. Ieder hoofdstuk is vanuit een ander perspectief geschreven, en voor je door hebt wie wat schrijft moet je flink terugbladeren en nadenken. Dat is een minpuntje van het boek, maar wel iets wat het echte goede literatuur maakt met een enorm interessant verhaal.

Echt een aanrader!

Advertenties

Geef een reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s