Recensie: The boy in the striped pajamas

Voor de Reading Challenge én voor school heb ik The boy in the striped pyjamas van John Boyne gelezen. Ik had de film al gezien en ook het Nederlandse boek had ik al gelezen, maar dit keer moest ik het in het Engels lezen.

Geen spoilers 😉

The Boy In The Striped Pyjamas gaat over Bruno, een jongen van 9 jaar. Het boek speelt zich af in de Tweede Wereldoorlog in Duitsland en Polen. Bruno’s vader is soldaat en krijgt een hoge functie binnen een kamp voor joden: ”Out-With”. Bruno vindt het daar echter enorm saai en daarom gaat hij op onderzoek uit, en hij ontdekt een jongen, Shmuel, langs het lange hek dat hij door het raam op zijn kamer kan zien. Iedere dag loopt hij het hele stuk langs het hek af om naar Shmuel te gaan. De rest van het verhaal kun je zelf lezen.

Bruno

Ik vond het eigenlijk best wel saai om te lezen, maar ik denk ook dat dat komt omdat het al de derde keer is dat ik dit verhaal lees/zie. Als je het nog nooit gelezen hebt is het waarschijnlijk erg mooi, en ik vind het boek ook een erg speciaal einde hebben.

Shmuel

Heb jij dit boek gelezen? Lijkt het je wat?

Advertenties

3 gedachten over “Recensie: The boy in the striped pajamas

Geef een reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s